Rio Mar

Rio Mar

Use: Restaurant
Location: New Orleans, LA
Size: 1,200 SF
Category: Interior Design
Hired to renovate the interior, NANO was asked to re-organize the existing space to provide a connection between the entry area and the main dining area, improve circulation patterns, and incorporate materials to aid in sound absorption. Construction had to be done in phases during off hours, so the job was undertaken as a design-build project with One Construction. The color palette drew from Rio Mar’s signature colors and the use of rehabilitated materials from within the region. The lighting was designed to control eye movement and distract patrons from the low existing ceiling height by creating the illusion of a multi-height space.

710 Carondelet

710 CARONDELET

Use: Office
Location: New Orleans, LA
Size: 160 SF
Category: Interior Design
The interior design of this private office for an attorney focused on soft, yet bold, colors to compliment the brick walls and solid wood desk. The client followed in her father’s footsteps in choosing a career as an attorney and the office pays homage to him by using his desk and hanging his diplomas on the wall. The design strives to evoke a strong, yet feminine feel, with personal touches and minimal clutter.

ATHLETIQUE

ATHLETIQUE

Use: Retail
Location: Baton Rouge, LA
Size: 1,500 SF
Category: Interior Design & Furniture
This high end women’s clothing store was designed with a central focus on flexibility – the ability to change the retail floor six times a year was crucial. The design strategy was intended to mirror the merchandise on display. As a retailer of athletic wear, the client wanted the store to emulate an “active” lifestyle and be able to transform with each new season and the size of the designers’ collections. To achieve this, NANO employed a series of moveable metal screens to divide the retail area into discrete but permeable zones that can be separated or joined together as desired. The perforated metal screens support shelving and merchandise displays while still permitting visual access through the space. NANO also designed and hand-built the custom cash wrap.

Dallas Cowboys Stadium

DALLAS COWBOYS STADIUM

Use: Stadium
Location: Arlington, TX
Size: Suites 225 – 1,100 SF each Club Lounges 3,800 SF each
Category: Interior Design
While working with HKS after Hurricane Katrina, NANO LLC was on the team to design the club lounges and suites for the Dallas Cowboys Stadium – now known as AT&T Stadium. The suites were designed using a modern planar approach, articulating walls for optimum presentation and food service space. The club lounges’ design used the structural significance of the space with indirect cove lighting and high-end transparent finishes allowing the space to visually expand while the furniture created small vignettes and textiles to encapsulate the sound travel. The club lounges are approximately 3,800 SF each and the suites vary from 225-1,100 SF each.

Ancora Pizzeria

ANCORA PIZZERIA

Use: Restaurant
Location: New Orleans, LA
Size: 1,500 SF
Category: Interior Design
Ancora Pizzeria was an interior design project where NANO created the color concept, furniture layout and furniture installation. The use of monochromatic colors created a focus on and enhanced the color of the wood-fired Italian Pizza oven, made especially for the restaurant. The color scheme also gave the appearance of a dynamic look for minimal cost.

Shine Spa

SHINE SPA

Use: Retail
Location: New Orleans, LA
Size: 800 SF
Category: Interior Design
Custom retail shelving was designed and fabricated for this day spa and retail space located in a historic building in the French Quarter. Flexible, moving storage systems were selected to occupy the main floor, providing ample display for products, while permitting the owner to reorganize the displays at will. Bright colors at countertops and shelving provide accents against the continuous white and wood of the space.

GNO Inc

GNO INC

Use: Offices
Location: New Orleans, LA
Size: 10,000 SF
Category: Interior Design, Furniture
Located on the 34th floor of the Energy Centre, the tenant fit out for the offices of Greater New Orleans Inc. was one our favorite types of challenges.

How to make an independent business and its brand stand out and above, in the glass and steel homogeny of a city center high rise?

The primary objective in the design of the offices was to emphasize the non-profit’s role as the conduit for incoming businesses into Southeast Louisiana. The use of private/public space delineation provided the opportunity to use the public spaces as part of the border of the “Conduit Threshold,” which was incorporated throughout the space using various methods, including a custom-built feature wall and reception desk, local material selection and regional graphic design.

The office includes an 80 person board room outfitted with movable tables and chairs to maximize the space for various uses including board meetings, training sessions, and networking events. The Brainstorming conference room has vibrantly painted walls, a sofa and sitting ball to encourage thinking “outside the box.” The Prospect conference room is more formal with a neutral color scheme, white boards and a view of the Mercedes-Benz Superdome. The ten private offices on the outer perimeter of the space have floor to ceiling glass walls to allow natural light to filter through to the open work space in the center of the office suite.

At the 34th floor’s lobby is a custom feature wall that was designed and built by NANO, directing visitors to public meeting spaces. An abstraction of the geographical area that GNO Inc. serves, the sign is a mapping of the ten parishes/counties. Installed at the entry, it beckons, by a series of repeated manipulations to create an entry sequence, tying to the geometries of the reception desk, and directly linked to purpose and people of the organization.

With GNO Inc.’s move to the Energy Centre, and incorporation of the large, public board room, they created a “business axis” in which City Hall, the Superdome, Smoothie King Center, Warehouse Revitalization Area and GNO Inc. office are all located within three blocks of each other.

This creates an immediate adjacency for many major services that are required for any new business development.

Bancroft Drive

BANCROFT DRIVE

Use: Residential
Location: New Orleans, LA
Size: 6,000 SF
Category: Architecture, Interior Design
Through spatial manipulation via sectioning and carving, NANO reimagined the Bancroft Residence, creating both a clever response to Post-Katrina living in New Orleans and a thoughtful environmental renovation through the elimination of wasted space. Originally 9,000 square feet, the home was reduced to 6,000 square feet by rezoning the space while raising the most heavily used areas of the house. This allowed for optimal viewing of Bayou St. John, along which the house is situated, and a reduction in energy costs through a consolidation of space.

CBD Home

CBD HOME

Use: Residential
Location: New Orleans, LA
Size: 2,500 SF
Category: Architecture & Interior Design
The former home of Emeril’s Homebase was purchased by clients who wished to renovate the ground floor and construct a garage at the rear of the site. Having recently moved to the Central Business District (CBD) area, and beginning to have thoughts of starting a family, they were enthralled with the idea of having a grassy backyard hidden among the brick and concrete that surrounded them.

NANO designed a garage which is separated from the rear wall of the building, allowing light to get into the new first floor bedroom, and covered the roof with greenery that can be accessed immediately upon exiting the building on the second floor. Additional green walls climb the surrounding brick surfaces, creating a garden retreat in the heart of the urban environment.

Through the development and analysis of sun studies, as well as private and public exterior space program needs, the design resolved to an “elevated backyard” with a courtyard and garage on the first floor.

The courtyard is flanked by a cantilevered stair and garage on one side, with a protruding storefront on the other side. The “elevated backyard” has integrated plant beds, benches and split levels for seating and play areas. There is a sun trellis with lights and fans for comfort. The defining detail of this project is this is resolution of all the client’s needs within the program, and providing the only single privately owned property in the CBD that has a backyard.

Eagle Consulting

EAGLE CONSULTING

Use: Offices
Location: Harvey, LA
Size: 12,000 SF
Category: Architecture & Interior Design
Eagle Consulting, an oil and petroleum engineering company, wanted to renovate this existing warehouse and shop including a full renovation of the office spaces and the reception area. The reception area was outfitted with a custom metal and wood wall system providing a company identity for visiting clients. With offices located within the Southern Louisiana region, this office is their flagship office and main headquarters.